news

De Bitcoinmijnbouw is nog reusachtig in China ondanks nieuw verbod in Binnenmongolië

July 3, 2021

Sinds 2017, heeft de Chinese overheid vele verordeningen opgelegd die het leven voor mijnwerkers van bitcoin en andere cryptocurrencies moeilijk hebben gemaakt. Maar zij militair, en kijken geplaatst om te bloeien.

 

Ongeveer werden 60% van al wereld die momenteel bitcoins ontgonnen in China doorgeven. Dat is volgens Gieno Miao, stichter van crypto betaling vaste Quantiex, adviseur aan de Digitale Bank van Azië, en vroegere eigenaar van rond 50 machines van de bitcoinmijnbouw in China. Miao vertelde SupChina die de Chinese mijnwerkers over 85% aan 95% van de wereld bitcoin zo onlangs zoals 2018 produceerden.

Maar de industrie heeft in aanwezigheid van steeds strakkere overheidsregelgeving, sedertdien aangegaan en net een andere slag genomen: De provinciale regering van Binnenmongolië gaf (in Chinees) ontwerpmaatregelen uit „om“ alle verrichtingen van de cryptocurrencymijnbouw tegen eind April 2021 te schoonmaken en te sluiten.

De nieuwe regels worden niet specifiek gericht bij crypto: Zij zijn bedoeld om alle energie intensieve industrieën (Binnenmongolië was de enige provincie om een centrale overheidsoverzicht van energieverbruik vorig jaar te ontbreken) te beteugelen. Ongeacht crypto mijnbouw, zullen zij pvc, staal, ook cokes, en methanolproductie beperken. Maar het Binnen Mongoolse energiehardhandig optreden voegt nog een andere moeilijkheid voor crypto van China mijnwerkers toe, die de opstellingsverrichtingen in de provincie wegens goedkope elektriciteit het gebruiken van plaatselijk-ontgonnen steenkool veroorzaakten. En de mijnwerkers hebben heel wat elektriciteit nodig: De bitcoineconomie gebruikt jaarlijks meer elektriciteit dan heel Argentinië, volgens analyse door onderzoekers bij de Universiteit van Cambridge.

De Chinese crypto mijnwerkers kunnen goedkope elektriciteit, wat van het van waterkracht in Sichuan en Yunnan nog vinden, maar zij staan voor veel andere uitdagingen, meestal van overheidsregelgeving en een slecht gedefinieerde juridische status.

De overheidscontrole is verrassend recent: Van de uitvinding van bitcoin in 2009 tot 2016, regelde de Chinese overheid cryptocurrencies helemaal niet, en een bloeiende bitcoin economie begon in China, met inbegrip van mijnbouw, ICOs (aanvankelijk muntstukdienstenaanbod), online portefeuilles, en cryptocurrencyuitwisselingen. In 2016, interviewde SupChina een bitcoinmijnwerker in de bergen van Sichuan die zeiden dat de overheid nog niet een „uitdrukkelijk geformuleerde houding… ten opzichte van Bitcoin en de industrie bij groot.“ had

Maar later in 2017, begon de overheid aan de uitwisselingen van drukcryptocurrency, verbod ICOs, en onderzoekt alle cryptocurrencyondernemingen en transacties in detail. Tegen eind 2017, zegt een speculatieve markt wat rekenschap gegeven van 90% van globale bitcoin die „.“ werd gesmoord handel drijven

Voorts heeft de overheid Chinese bedrijven aangemoedigd en gestimuleerd om blockchain technologie te ontwikkelen, die de stichting van bitcoin is. De overheid gebruikt ook blockchain in zijn experimenten met digitale yuans, en diverse lokale regeringen hebben bitcoin mijnbouw als manier bevorderd om investering aan te trekken en banen tot stand te brengen.

De mensen in de crypto industrie zoals Gieno Miao, de de vroegere mijnwerker en crypto ondernemer, blijven stijgend. De recente schommelingen in Bitcoin-prijs — het is tot bijna $54.500 aangezien dit stuk werd gepubliceerd, omhoog van ruwweg $10.000 het nam om een muntstuk op 9 September, 2020 te kopen — een nieuwe manie voor cryptocurrencies en alle industrieën hebben veroorzaakt die hen dienen dat in institutionele fondsen van grote vermelde bedrijven evenals kleinere ondernemingskapitalisten trekt.

Een nieuwe boom ondanks duistere juridische status

Nochtans, blijft de juridische status van de volledige crypto industrie onduidelijk. De in china-gebaseerde crypto uitwisselingen en ICOs zijn duidelijk belemmerd, maar veel andere delen van de industrie met inbegrip van mijnbouw zijn onderworpen aan aansporingen en belemmeringen gelijk door lokale en centrale overheidsorganisaties.

SupChina slaagde er niet in om de Chinese Effecten Regelgevende Commissie voor commentaren op de juridische status van cryptocurrencies en overheidshoudingen tegenover zijn mijnbouw in China te bereiken, maar Reuters zegt dat bitcoin de recente prijsschommeling „regelgevers op alarm over financiële risico's en hoofdafvloeiingen als vluchtigheidsaren.“ heeft gezet

Zo hoe crypto van China de industrie aan vernieuwd overheidsnauwkeurig onderzoek zal antwoorden? Specifiek, zullen de mijnwerkers van bitcoin en andere cryptocurrencies in China in zaken kunnen blijven?

Who mijnencrypto in China?

Er zijn meer dan 100.000 mijnwerkers in China, volgens Sohu-Nieuws (in Chinees). De meeste mijnwerkers zijn nu grote spelers die, of gehele die fabrieken bezitten met de mijnbouw van computers worden gevuld, of het kopen machines en dan het uitbesteden van hen aan te huisvesten en te handhaven fabrieken. De op huis-gebaseerde en kleine commerciële mijnwerkers zijn weinigen.

De machines in de fabrieken worden gewoonlijk aangesloten aan mijnbouwpools die mijnwerkers toestaan om hun computermiddelen te delen om de mijnbouw efficiënter te maken. Vier van de vijf grootste pools zijn Chinees: F2Pool, Poolin, AntPool, en Huobi-Pool. Samen, deze vier mijndiepools enkel over 50% van de verwerkingscapaciteit van de wereld bitcoin in de laatste 12 maanden worden bijgedragen.

Tot voor kort die, werden de meeste Chinese mijnen en de pools door mensen Gieno Miao gecontroleerd als „veteranen van de Bitcoin-gemeenschap wordt beschreven die in de zaken vele jaren.“ zijn geweest Maar van eind 2018, volgens Miao, mijnbouw begonnen kapitaal van traditionelere financiële spelers, met inbegrip van Chinese staatsbedrijven (SOEs) aan te trekken. Nochtans, daalden velen uit de markt na Maart 2020, toen covid-19 bezopen pandemic en bitcoin prijzen werden.

Miao beschuldigde die mislukkingen op buitenstaanders die zich in de mijnbouw zonder een inzicht in bitcoin of plannen op lange termijn overhaast storten van hun investeringen. Niettemin, in China zoals over de wereld, marcheren cryptocurrencies en blockchain aan waardigheid, en de gevestigde financiële spelers gaan het spel in.

Maar de mijnbouw vereist nog heel wat gedrang.

De mijnwerkers moeten bereid zijn om overeenkomsten te snijden

De computers die u aan mijncrypto hebt vereist — mijnbouwinstallaties — heb krachtige en dure technologieën bij hun hart, gewoonlijk grafiekverwerkingseenheidën (GPUs) of application-specific geïntegreerde schakelingen (ASICs). De grote spelers hebben honderden deze mijnbouwmachines nodig, die in dergelijke vraag zijn die de klanten zich wachttijd bij lijsten moeten verkiesbaar aansluiten om aan aankoop te zijn.

De belangrijke fabrikanten van de mijnbouwmachine in China omvatten Bitmain, Canaan Creative, Ebang, en WhatsMiner. Bitmain zegt het „miljarden die van ASICs heeft verscheept, van 75% van de wereldmarkt.“ rekenschap geven Canaan Creative maakte van op Nasdaq in 2019 een lijst, en verdiende netto opbrengsten van $204,3 miljoen in fiscaal jaar 2019, volgens zijn seconde-het indienen. Canaan Creative werd gemeld om het marktaandeel van 22% alle ASIC-mijnbouwmachines aan het eind van 2019 te hebben. Ebang debuteerde op Nasdaq in Juni 2020, meldend $109,1 miljoen opbrengsten in 2019 volgens zijn seconde-het indienen.

China heeft bijna de productie van mijnbouwmachines, volgens Miao gemonopoliseerd, maar het baseert zich op ASIC-spaanders van bedrijven zoals Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) en Samsung.

De vraag is op dit ogenblik zo hoog dat er wachttijden van rond een half jaar zijn, maar vele Chinese bitcoinveteranen weten het hoe te om hun sociale die verbindingen, soms te gebruiken met extra prijzen worden gestimuleerd, de rijen te springen. Miao zegt sommige mijnwerkers zo veel zoals 80% boven de vermelde prijzen hebben betaald om hun machines vroeger te krijgen, en dat de prijzen voor GPUs van rond 4.000 yuans ($600) aan zo zoals veel 12.000 yuans ($1.850) vorige maand in de weken vóór de Lentefestival gingen. (In de V.S., GPU-verkopen de producten momenteel voor $271 tot $2.379.)

De machines van de Bitcoinmijnbouw in de Provincie van Sichuan in 2016. Foto aan SupChina door een bron wordt verstrekt die die niet vroeg worden genoemd.

De elektriciteitsrekeningen zijn een andere belangrijke uitdaging voor mijnwerkers.

Een hoog-tariefmachine verbruikt 3,5 kilowatt-uur elektriciteit in één uur, en verbruikt meer dan 2.000 kilowatt-uur in een maand, die over het elektriciteitsverbruik van een gewone Chinese familie voor een half jaar is, volgens Sohu-Nieuws (in Chinees). Dong Wu, een manager van een bedrijf dat de mijnen Bitcoin, Ethereum, en Filecoin, SupChina vertelden dat de elektriciteit zijn grootste kosten is. Miao zette sommige aantallen op het zeggen, die dat sommige fabrieken verscheidene miljoenen dollars per maand voor sap betalen. Maar de kosten zijn de moeite waard: één grote fabriek kan ongeveer 200 bitcoins per dag ontginnen — bij meer dan $50.000 een muntstuk vanaf 9 Maart, dat ongeveer $10 miljoen is. Niet slecht voor het werk van een dag.

Een definitieve hindernis die de Chinese crypto mijnwerkers moeten overwinnen: Toen de overheid Chinese cryptocurrencyuitwisselingen uit zaken zette, werd het moeilijk virtueel geld met yuans juridisch om te kopen of te verkopen. Zo moeten de houders van Chinese crypto sommige van hun zaken in het buitenland doen als zij hun muntstukken voor yuans) markten de over de toonbank willen ruilen die door van OTC (buiten China in werking worden gesteld. Deze omvatten Huobi en Binance — allebei opgericht in China maar nu met rechtsgrondslagen in de V.S. en andere landen, en bedrijven zonder een verbinding van China zoals Coinbase. Het is niet duidelijk hoe de Chinese wet dergelijke transacties in de toekomst kon beïnvloeden.

De Chinese overheid wil duidelijk strakke controle over alle aspecten van cryptocurrencies, van hun energieverbruik aan hun potentieel risico voor het financiële systeem handhaven. Maar crypto de veteraan Gieno Miao drong erop aan dat de overheid nog over het algemeen positief was, vermeldend drie plaatsen die steun lenen: de provincies van Yunnan en Sichuan, en de stad van Hangzhou. Hangzhou heeft zijn eigen mijnbouw, bovengenoemd Miao niet, maar de Hangzhou-overheid heeft geld en land aan Canaan Creative gegeven. De Chinese journalist Colin Wu, die in WuBlockchain (in Chinees) schrijft, vertelde SupChina dat de overheid noch steunt noch de crypto mijnbouw op een nationaal niveau onderdrukt, maar sommige overheden van de provincie en van de stad steunen het als het banen kan tot stand brengen en de lokale economie kweken.

Hoeveel geld maken de Chinese crypto mijnwerkers?

Er zijn zeer weinig openbaar - beschikbare informatie over de financiën van Chinese mijnbouwbedrijven. Één die de industrieinsider van mensen wordt gesproken die 500 miljoen yuans ($77,3 miljoen) maken een jaar van een initiële investering van 20 miljoen yuans ($3,1 miljoen) in een fabriek aan mijn bitcoin en ethereum aan het eind van 2019. Het genationaliseerde Xinhua-Persagentschap in 2018 rapporteerde (in Chinees) dat de mijnwerkers zo veel zoals 70 miljoen yuans ($10,8 miljoen) van twee maanden van verrichting verdienden.

Het is onduidelijk hoe vertegenwoordiger die aantallen zijn. Maar er is genoeg geld die rond het crypto ecosysteem in China drijven een netwerk van adviseurs te voeden die $10.000 tot $15.000 per maand kunnen blijkbaar maken door informatie door te geven die zij van „het eten met insiders,“ volgens Miao hebben gekregen.

Er is ook genoeg vertrouwen in de toekomst van crypto in China om hoopvolle mijnwerkers in zaken te houden. Miao verwacht dat de prijs van bitcoin om tot $200.000 of $300.000 op de lange termijn toe te nemen — met tijdelijke dalingen. Dong Wu wedt op $500.000 of meer.

Zoals met bijna elk ander product ter wereld, zolang er de vraag is, zullen de Chinese fabrikanten omhoog stappen om het te ontmoeten. De Chinese crypto mijnbouw moet hier blijven.